19 Kasım 2012 Pazartesi

Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti (Bölüm 2)...


Stephanie Meyer’in yazdığı, milyonlar satan fenomen serinin son filmi geçtiğimiz Cuma günü vizyona girdi. Ve elbette bizde, 5 yıldır süren birlikteliğimize son vermek için oradaydık. Açıkçası sönük bir veda olduğunu söylesem, sanırım abartmış olmam.
 
Dört kitap ve 5 filmden olusan serinin son filmi, 4. Kitabın ikinci bölümünden oluşuyor. Artık Bella sancılı sürecini atlatmış, hem vampir olmuş, hem çocuğunu doğurmuş, hem de Edward’ına sonsuza kadar kavuşmuş. Yani elde işlenecek malzeme çok ama heyecanla beklenen ve bence, oya gibi işlenebilecek bir çok sahne (Bella’nın vampir olarak uyanışı, ilk beslenmesi, Edward’la ilk birlikte oluşu vs), nedendir bilinmez resmen geçiştirilmiş. Belki de hakkı verilerek çekilen tek sahne, kitapta 25 sayfa süren, Cullan’lar ve destekçileriyle Volturi arasındaki savaş sahnesi.
Kitapları neredeyse durmaksızın okumuş, birer şaheser olmadıklarını bildiğim halde, ilk 4 filmi yine de büyük bir keyifle seyretmiş birisi olarak, şaka gibi belki ama son filmle ilgili yazacak inanın başka birşey bulamıyorum.
Serinin diğer filmlerini izlediyseniz ve çok boş vaktiniz varsa, hatrı kalmasın diye bununla noktayı koyabilirsiniz.

0 yorum:

Blog Widget by LinkWithin

Etiketlerim..

...

"Hayat, özellikle, yazılanları okumak, çekilenleri seyretmek ve tabii ki pişirilenleri yemek için çok kısa, biraz koşmak lazım... "
myspace graphics

Free Counters

Hayatın İçinden...

 

Divitim... | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates